0
 
Acasa Evenimente Proiecte Contact YouTube

 

 

Proiecte

Asociatia RESPECT doreste sa afirme stadiul avansat al  ROMANIEI in procesul dezvoltarii umane.

Astfel, modelele de dezvoltare care ţin seama de beneficiile şi riscurile globalizării în contextul dezvoltării durabile recurg la o nouă paradigmă: relaţia dintre dezvoltare, diversitate şi dialog.

Abordarea activitatilor specifice în această perspectivă se bazează pe principiul potrivit căruia dezvoltarea durabilă este o necesitate şi o şansă  pentru societate în ansamblul ei şi pentru toţi indivizii.
În accepţiunea cea mai larg utilizată, dezvoltarea durabilă se referă la un tip de dezvoltare economică, socială şi umană care răspunde nevoilor generaţiilor prezente, fără a compromite sau a limita capacitatea generaţiilor viitoare de a-şi satisface, la rândul lor, aceste nevoi.

În esenţă,  strategiile de dezvoltare durabilă plasează fiinţa umană în centrul lor, ceea ce presupune concertarea eforturilor tuturor actorilor sociali şi generarea şi potenţarea sinergiilor latente din toate componentele sistemului social şi ale mediului natural.

În procesul de dezvoltare durabilă, educaţia, cultura şi civismul, transparenţa şi eficacitatea deciziilor, diplomaţia, mediul devin repere strategice.
Într-o viziune integratoare, dezvoltarea durabilă „nu este altceva decât un proiect de civilizaţie”.
Întrucât procesul de civilizaţie şi cel de cultură sunt indisociabile, dezvoltarea durabilă se bazează pe elementele constitutive ale culturii.


 

Global Media Grup

 

Primaria Moieciu

 
 

Asociatia Respect Romania

Template Monster Website Templates