0
 
Acasa Evenimente Proiecte Contact YouTube

 

 

 

Kogaionon

  Unii cercetători au constatat că sanctuarele dacice sînt poziţionate în vîrfurile unor triunghiuri dreptunghice.
     Filosofia dacilor se regăseşte în modelul matematic al sanctuarelor de la Sarmizegetusa şi Racoş.
Dar şi în triunghiurile pe care le formează construcţiile răspîndite pe teritoriul Daciei.
Strămoşii noştri şi-au construit ţara topografic şi geometric proiectînd pe pămînt cerul înstelat.
    Au construit cu ziduri de piatră bine prelucrate cetăţi pe vîrfuri greu accesibile în munţi.
S-a spus că aceste ziduri erau cetăţi de apărare.
Dar cisternele cu apă, hambarele cu grîne, sanctuarele şi locuinţele sînt dincolo de aceste ziduri.
    Dacii aveau cunoştinţe solide de astronomie. Dacă unim aceste vîrfuri de munţi, obţinem triunghiuri dreptunghice, aşezate după un altgoritm cosmic.
Unind punctul unde se află cele 9 piramide de la Şona cu punctul sanctuarului de la Racoş şi vîrful Omul obţinem un triunghi dreptunghic cu unghiurile de 30 şi 60 de grade.
Pe linia Şona-Omul se află templul dacic de la Şinca Veche, adăpostit într-o peşteră.
    Un alt triunghi, mai mare, are în vîrfuri templul de la Racoş, Vîrful Omul şi cetatea dacică de la Sarmizegetusa.
 La Racoş se afla un mare complex ritualic al dacilor.
 Linia ce uneşte Cetatea Sarmizegetusa cu Vîrful Omul este denumită marea linie topografică a dacilor.
Cum va fi aratat acel stralucit popor de acum doua milenii, despre care documentele vremii nu spun nimic, iar cele care spun s-au pierdut; in schimb, in cele ramase se fac aprecieri admirative despre faptele sale?
 Cuvintele nu pot reda maretia acestor vremuri si fapte. Ele adeveresc si vor adeveri peste veacuri vitalitatea si intelepciunea dacilor care, asemenea stejarului, dupa furtuna, s-au inaltat mai mandru spre soare. Se stie cu certitudine ca dacii erau oameni ai muntilor, priceputi in arta militara, dar si in alegerea strategica a locurilor cel mai bine protejate, exploatand la maximum avantajele naturale pe care le ofereau muntii. Herodot a descris poporul dac ca fiind “cei mai viteji si mai drepti” traci. Curajul soldatilor in lupta era dat de nepasarea in fata mortii, stiind ca vor ajunge in imparatia lui Zamolxis. Soldatii plecau in lupta strigand numele zeului si mureau zambind cu numele aceluiasi zeu pe buze.

 

Kogaionon, Muntele Sacru al dacilor, adica "Cel Sfant", este cel mai probabil in Muntii Bucegi, acolo unde se afla Vf Omul, Sfinxul care vegheaza un tezaur misterios si sfant, intreaga bogatie de intelepciune a dacilor, pesterile Ialomicioara si Polovragi, Valea cu Dor, grotele sacre si inca pline de mister, Axa Cerului, Ialomita care e " apa vie a dacilor", crestele semete si inaccesibile, curcubee luminoase pe timp insorit, enigmatica " ceata albastra", tunele subterane ... o zona incarcata de energie " sfanta" unde, se petrec diverse fenomene paranormale, disparitii misterioase, unde in inima muntelui se afla Marea Sala, un imens flux energetic care leaga locurile sfinte cu piramidele din Egipt, sau, cu grotele din Iraq, unde e prezenta aceeasi energie. Muntii Bucegi sunt considerati a fii al treilea Pol Energetic al Pamantului... cat adevar si cat mister...

Strabon spune ca Muntele Sfint al dacilor, Kogaiononul, se afla linga riul cu acelasi nume. Unii arheologi (Daicoviciu, Crisan) sustin ca Kogaiononul ar fi in muntii Suryanului, pe Dealul Gradistii, com. Orastioara de Sus, judet Hunedoara, tara noastra, acolo unde se afla Zona Sacra a dacilor, construita matematic si geometric cu sanctuare din calcare si andezite perfect fasonate. Altii vorbesc de muntele Gogu din Retezat, de Muntele Godeanu, din Muntii Suryanului, de Muntele Gaina din Apuseni, de Virful Omu din Bucegi, de complexul Ceahlau din Carpatii Rasariteni (in preajma caruia se afla si cetatea dacica de la Bitca Doamnei) etc.

Am aflat, in documentarea noastra ca de fapt Kogaiononul depoziteaza si transmite un mesaj.
El este mai repede marcarea unui eveniment ceresc si pamintesc, eveniment pe care dacii l-au repetat zidind citeva Kogaionoane asemanatoare.
 Unul din ele, despre care a putut afla si Strabon, era linga un riu destul de mare, la vedere, pentru uzul intregului popor.
El era aparte de frumos cu datele lui naturale, adica divine.
El era misterios si magnific si dadea posibilitate fiecarui dac sa comunice cu Divinitatea Suprema.
Acest masiv Sfint trebuia sa fie intr-o zona cu mult cer senin, fiindca Zalmoxis, zeul dacilor, statea in cer si trebuia sa fie vazut cit mai mult timp de tot poporul (pentru a-si vedea zeul in zilele ploioase dacii sagetau cerul ca sa alunge norii si se bucarau de venirea noptilor intunecoase din preajma Craiului Nou).
Tot de pe acest masiv puteau fi admirate curgerea ireversibila a Lumii, inima geografica a tarii dacilor, principalele evenimente cosmice (rotatia cerului instelat in jurul Polului Nord Ceresc ... solstiitiile si echinoctiile, crescentele Lunii, miscarea planetelor etc).

Asociatia Respect, in cadrul programului ,, Respect Romania" si-a propus sa realizeze un film documentar intitulat  ,, Kogaionon" in care sa fie prezentate publicului larg toate aceste locuri incarcate de istorie si semnificatii.
Filmul va fi insotit de comentarii pertinente ale specialistilor din diverse domenii care au cercetat acest subiect de-a lungul anilor.

 

 


 

Global Media Grup

 

Primaria Moieciu

 
 

Asociatia Respect Romania

Template Monster Website Templates